Już 21 lipca 2023 na parkingu Galerii Nowy Świat, odbędzie się kolejna edycja uwielbianego przez Was Street Food Festivalu.
Wydarzenie będzie trzy dniowe i potrwa do niedzieli 23 lipca.
Jak zwykle niezabraknie wybornej kuchni z czterech stron świata, zarówno dla wielbicieli dań mięsnych jak i wegetariańskich.
W czasie trwania Festivalu uraczymy Was muzyką na żywo, animacjami przygotowanymi dla najmłodszych oraz wspaniałymi potrawami, które przygotuje dla Was w czasie pokazu kulinarnego Jakub „Komar” Antoniszak.
Dla posiadaczy Karty Stałego Klienta Galerii Nowy Świat - vouchery na Street Food Festival.
Aktualizacja: 20.07.2023
Piątek godz. 18.00
Koncert Patryka Mateji
PATRYK MATEJA - wokalista, gitarzysta oraz autor tekstów. Absolwent Politechniki Rzeszowskiej. Wydał swoją pierwszą autorską płytę w Lipcu 2019 roku z polskimi tekstami pt. „Już To Wiem”. Artysta ma na swoim koncie setki koncertów zagranych na większych bądź mniejszych scenach. Laureat konkursów muzycznych m.in. Dino Top 2021, Alternatywy 4, Kill Me With The Music 2018, Party Rura 2018 Kraków i wiele innych. Aktualnie pracuje nad drugą solową płytą w klimacie rockowym.
Sobota: Animacje dla dzieci 14.00 - 17.00
(będzie również dmuchaniec - w zależności od pogody)
Niedziela godz. 15.00-16.30
Live cooking Jakub KOMAR Antoniszak
JAKUB KOMAR ANTONISZAK - wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat.
Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej, między innymi O-Ren Sushi, Sushi Mi, autorską restaurację Fuji Sushi, koncept Suto z handrollami. Na co dzień freelancer. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska). Twórca m.in. menu Novej Polski - konceptu serwującego regionalne, bieszczadzkie szmyrglówki w streetfoodowej formie, marki WO-KI Asian Food - skupiającej się na azjatyckim streetfoodzie na bazie makaronu i ryżu. Aktualnie prowadzi food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który po raz trzeci znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards. Na co dzień prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).
PISALI O NAS:
Rzeszów Nasze Miasto
W dniach 21-23 lipca, jak co roku, na parkingu przy galerii Nowy Świat w Rzeszowie zagościły foodtrucki z całej polski...
https://rzeszow.naszemiasto.pl/trwa-street-food-festival-w-galerii-nowy-swiat-w-rzeszowie/ar/c17-9399491
FOTORELACJA: